Γιατί η νυφική ανθοδέσμη είναι πιο ακριβή απο ένα απλό μπουκέτο

Γιατί μια νυφική ανθοδέσμη ενώ έχει 20 πχ τριαντάφυλλα πωλείται από τον ανθοπώλη διπλή και τριπλή τιμή από όσο θα πούλαγε τα τριαντάφυλλα σκέτα;
Ακούει “γάμο” και ζητάει ότι θέλει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ;

Μην έχετε την παραπάνω εντύπωση, είναι λανθασμένη και θα σας φέρω ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε καλύτερα.

Αν έρθει μια κοπέλα στο κατάστημα μου και μου πει :
“Θέλω απλά να κρατάω 20 τριαντάφυλλα στο γάμο μου, με πρασινάδα και ένα όμορφο δέσιμο σαν μπουκέτο. Θα έρθω να την πάρω εγώ”.
Η κοπέλα θα χρεωθεί το μπουκέτο σαν ένα απλό μπουκέτο με τριαντάφυλλα, δηλαδή την αξία τους και μόνο.

Αυτό όμως δεν το λέμε “νυφική ανθοδέσμη” αλλά απλό μπουκέτο.
Μια νυφική με τριαντάφυλλα μπορεί να πάρει χρόνο από μισή ώρα μέχρι και δύο ώρες,ανάλογα με την τεχνική της για να πετύχουμε ένα περίτεχνο αποτέλεσμα ενώ το απλό μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα θα πάρει το πολύ 5 άντε 10 λεπτά.

Η νυφική μπορεί να γίνει σε μικρό σφουγγάρι οπότε και μπορούμε να του δώσουμε διαφορετικά σχήματα,να συρματώσουμε τα τριαντάφυλλα ένα ένα και μετά να τα πλέξουμε έτσι ώστε να δώσουμε πιο ακραία σχήματα ή ακόμα και να συρματώσουμε τα πέταλα.

Γενικά υπάρχουν πολύ τρόποι για να φτιάξουμε μια όμορφη νυφική με τριαντάφυλλα που θα συμπληρώσει αρμονικά το στιλ που εσείς θα έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιήσουμε και άλλα λουλούδια έχουμε άλλους συνδυασμούς και επιλογές στο σχήμα και στη σύνθεσή της.

Η κατασκευή μιας νυφικής απαιτεί εμπειρία, ταλέντο και γνώση από τον επαγγελματία ανθοδέτη.

Ένας άλλος λόγος που μια νυφική είναι πιο ακριβή από το απλό μπουκέτο είναι ότι αναγκαστικά βαρύνεται με την υπηρεσία που προσφέρει ο ανθοπώλης σε έναν γάμο. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες κατασκευές. Αυτές είναι η μεταφορά των λουλουδιών στην εκκλησία, έλεγχος κατά την διάρκεια της τελετής και στο τέλος της, μεταφορά στον χώρο της δεξίωσης.

Όπως καταλαβαίνετε θα απασχοληθούν και άλλα άτομα για γίνουν υπεύθυνα και έγκαιρα όλα τα παραπάνω και για πολλές ώρες.

Αναμφισβήτητα η παραλαβή μιας νυφικής από το κατάστημα πρέπει να κοστολογείται φθηνότερα αφού δεν θα υπάρχουν άλλες υπηρεσίες πέρα από αυτήν του ανθοδέτη.

Δείτε το νέο μας site

Ανθοπωλείο Λυκουρέζος

Βεϊκου 55, Κουκάκι Τ.Κ 117 42 Αθήνα

Τηλέφωνο & Φαξ. 210 92 24 330

E-mail : info@lykourezos-flowers.gr