Οικονομικές υποχρεώσεις του κουμπάρου στο γάμο

Λίγο η ντροπή πες, λίγο το άγχος της προετοιμασίας και η πίεση δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε εσείς και τι ο κουμπάρος σας.
Όλα εξαρτώνται από τη σχέση που έχετε μαζί του.
Τα έθιμα για τις υποχρεώσεις των κουμπάρων αλλάζουν από τόπο σε τόπο.
Σε γενικές γραμμές πρωταρχικό ρόλο παίζει η οικονομική δυνατότητα με αποτέλεσμα η συμμετοχή του κουμπάρου στα έξοδα να διαφοροποιείται βάση αυτού.

Σε έναν γάμο οι βασικές υποχρεώσεις του κουμπάρου-ας, με τα δεδομένα της σημερινής εποχής είναι :

η αγορά των λαμπάδων,
τα στέφανα,
ο δίσκος με καράφα και ποτήρι και τέλος
τα έξοδα της εκκλησίας

Εξαρτάται από τα έθιμα που ισχύουν σε κάθε τόπο, ίσως να έχετε ακούσει και άλλα πχ το Bachelor πάρτι, το αυτοκίνητο, μισές μπομπονιέρες, το χτένισμα και τα γάντια της νύφης, τη στεφανοθήκη κ.α

Δεν ξεχνάμε και το γαμήλιο δώρο στο ζευγάρι το οποίο πρέπει να είναι κάτι για το σπίτι.

Παλαιότερα, για τα ζευγάρια που παντρευόντουσαν τους αρκούσαν 2 ανθοστήλες και 2 λαμπάδες. Τώρα όλο και ζητάνε περισσότερα όπως στολισμό διαδρόμου, στολισμό στο εξωτερικό του ναού… Το οικονομικό κομμάτι επιβαρύνει το ζευγάρι και αν το καλοσκεφτείτε είναι αρκετά λογικό εφόσον έτσι ο στολισμός ξεφεύγει από το Budget του κουμπάρου.

“Το ζευγάρι και οι κουμπάροι συζητάνε, βλέπουν συνολικά τις δυνατότητες που έχουν και πράττουν ανάλογα. Ειλικρινά αυτό είναι και το καλύτερο”.

Εάν τώρα υπάρχει η δυνατότητα από την πλευρά του κουμπάρου να αναλάβει τα έξοδα του στολισμού της εκκλησίας καλό θα ήταν να ενημερώσει το ζευγάρι προτού επιλέξει το ύφος και τα χρώματα των συνθέσεων για να υπάρχει σωστή συνεννόηση και ισορροπία.

Οφείλετε να αφήσετε να κάνει εκείνο την επιλογή που θέλει, είναι η πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους και μην ξεχνάτε σχεδόν όλες οι νύφες έχουν σχεδιάσει αυτή την ημέρα.

Όπως και να ΄χει όμως πρέπει να ενημερώσετε τους μελλόνυμφους για τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε ώστε να μην οδηγηθείτε σε καταστάσεις που δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε και κυρίως να μην παρεξηγηθείτε.

Δείτε το νέο μας site

Ανθοπωλείο Λυκουρέζος

Βεϊκου 55, Κουκάκι Τ.Κ 117 42 Αθήνα

Τηλέφωνο & Φαξ. 210 92 24 330

E-mail : info@lykourezos-flowers.gr